Usluge

Smještaj

Kapacitet Ustanove  iznosi 100 ležajeva. Svaka soba posjeduje WiFi i dojavni sustav (SOS poziv). Sobe su koncipirane kao jednokrevetne i dvokrevetne. Cjenik se formira na osnovu vrste sobe i stupnja njege korisnika. 

Zdravstvena skrb

Usluge zdravstvene skrbi dostupne su svim korisnicima 24 sata dnevno. Na raspolaganju su medicinsko i stručno osoblje (liječnik opće prakse, medicinske sestre, fizioterapeut i ostali stručni suradnici po potrebi).

Fizikalna terapija

Osim osnovne zdravstvene skrbi na raspolaganju su usluge fizioterapeuta, te primjeren prostor opremljen pratećim sadržajem. Osim grupnih vježbi korisnicima su dostupne i individualne vježbe prema potrebama.

Radna terapija

Važnost radne terapije je u održavanju motivacije osoba treće životne dobi za samostalniji, zanimljiviji i u konačnici kvalitetniji život. Moraju se otkriti interesi, želje te najvažnije mogućnosti pacijenta i u skladu s tim motivirati ga na najbolji mogući način. Starost sa sobom nosi opadanje psihofizičkih sposobnosti, a na raspolaganju je radni terapeut koji kroz timski rad i aktivnosti korisnicima pristupa stručno i prilagođeno da bi im svaki dan iznova podigao raspoloženje i osigurao ugodan boravak, zadovoljstvo, mir i sreću.

Aktivnosti

Za kvalitetno i zadovoljno provođenje slobodnog vremena korisnika predviđene su brojne aktivnosti. Aktivnosti koje će se provoditi kroz timski rad stručnog osoblja su:

1. Sportsko-rekreativne aktivnosti (tjelovježba, šetnja ,izleti)

2. Društvene igre (šah, karte, pikado)

3. Ručni rad (vezenje, pletenje)

4. Likovne aktivnosti (slikanje, modeliranje)

5. Kulturno zabavne aktivnosti (posjete različitim ustanovama, te izleti u lokalnoj zajednici)

6. Prigodne aktivnost (sudjelovanje u dekoriranju doma za vrijeme blagdana, organiziranju rođendana, zabava, važnih događanja).

7. Aktivnosti u knjižnici (izdavanje i sređivanje knjiga)

8. Zdravstveno-edukativni programi, tribine

9. Rekreativno-rehabilitacijske aktivnosti (vježbe kondicije, vježbe istezanja, vježbe ravnoteže, vježbe za održavanje jakosti mišića)

 Prehrana

Korisnicima doma dostupna su tri obroka dnevno (doručak, ručak i večera) te međuobroci po potrebi. Jelovnik je svojim nutricionističkim vrijednostima prilagođen potrebama korisnika treće dobi i utemeljen na zdravoj i raznovrsnoj prehrani. U slučaju potrebe za posebnim režimom ishrane isti se organizira s dijagnozom i individualnim karakteristikama pacijenta.

Dodatne usluge

1. Pratnja bolesnika kod specijalističkih pregleda

2. Individualna fizikalna terapija

3. Usluge frizera i pedikera 

4. Ostale usluge i zahtjevi korisnika